Bijzondere reiniging

Leer, Nappa en Suède

stomerij2

Kleding die geheel of gedeeltelijk bestaat uit materialen zoals leer, nappa en suède is erg populair en doorgaans niet goedkoop. Haalt u daarom het optimale uit uw investering door deze goed te laten onderhouden. Omdat geen enkele huid hetzelfde is, bestaan er vaak grote kwaliteitsverschillen tussen de gebruikte leersoorten. Omdat dit speciale eisen stelt aan het proces van reinigen en afwerken besteden wij het onderhoud van deze materialen uit aan een gespeciali­seerde partner. Deze beoordeelt in hoeverre het materiaal veilig gereinigd kan worden en overlegt tevoren over eventuele risico’s. Ook wordt de kleding nagekeken op eventuele kleine schades die, eveneens in overleg, meestal hersteld kunnen worden. Ook hier geldt dat wij alleen de beste kwaliteit voor onze klanten accepteren.

Reiniging (dons)dekbedden

Ieder mens verliest ’s nachts 0,5 tot 1,5 gram huidschilfers en voedt daarmee ongeveer een half miljoen huis­stofmijten. Deze houden zich graag op in dekbedden en matrassen, maar ook in tapijten, meubels, gordijnen en kleding. Net als andere allergieën neemt ook die tegen huisstofmijt toe. Inmiddels is al zo’n 12,5 procent van de kinderen allergisch. Daarom is het raadzaam dekbedden regelmatig professioneel te laten reinigen. Naast de tijk wordt ook de inhoud van dons en veertjes zorgvuldig gereinigd. Door de speciale reiniging wint het dekbed merkbaar aan volume. Ook kussens en hoofdkussens kunnen wij op deze wijze voor u behandelen. Daarna kunt u weer gezond slapen onder een warm, schoon en fris dekbed of op een kussen dat aangenaam zacht aanvoelt.

Vloerkleden en tapijten

Naast de verzorging van uw textiel kunt u bij ons bedrijf ook terecht voor het reinigen van uw vloerkleden of tapijten. Gezien de specifieke eisen aan kennis en apparatuur werken wij samen met een gespecialiseerde partner. Dit bedrijf verwijdert met speciale apparatuur alle stof, zand en gruis uit de artikelen alvorens deze via een speciaal procédé, deels handmatig en deels machinaal, te reinigen. Na afloop van de reiniging worden alle stukken met zorg gedroogd in een speciale droogkamer en eventueel nabehandeld. U zult versteld staan van het resultaat.

slider4

Verhuur van machines voor tapijtreiniging

Als aanvulling op onze stomerijservice verhuren wij machines voor het professioneel zelf reinigen van uw tapijten of vloerbedekking thuis of op uw bedrijf. Deze machine brengt het reinigingsmiddel diep in de pool van het tapijt om het daarna, samen met het losgeweekte vuil, op te zuigen. Na behandeling is uw tapijt weer voor ongeveer 90 procent droog. Uiteraard wordt ook de reinigingsvloeistof door ons geleverd.

Brand-, water- rook- en roetreiniging

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek vertoont het aantal branden in woningen sinds 1997 een flinke daling. Desondanks werden in 2004 5.400 woningbranden geregistreerd, met een gemiddelde schade van € 24.000,00. Vaak betreft het niet zozeer goederen die geheel verloren gaan, maar ook huisraad, kleding, beddengoed, gordijnen en dergelijke die door rook, roet en (blus)water zijn vervuild. Meestal is het mogelijk de schade door middel van professionele reiniging te herstellen.

Wij beschikken over verschillende reinigingsopties om deze schades voor u te herstellen, variërend van wassen tot zeer specialistische reiniging met behulp van oplosmiddelen. Eventueel besteden wij een deel van de reiniging uit aan een partnerbedrijf waarmee wij op dit gebied samenwerken.

Bruidskleding

Wat doet de bruid, nadat de muziek van het trouwfeest verstomd is, met haar exclusieve, dure bruidsjurk? Ook de mooiste dag laat immers zijn sporen na op het voorheen smetteloze textiel. Zelf wassen is echt geen optie, gezien de doorgaans kwetsbare stof en de manier waarop daarop, vaak eveneens zeer kwetsbare, applicaties zijn aangebracht. Bij onze stomerij is bruidskleding echter in goede handen. Een combinatie van vakkennis en een professionele uitrusting stellen ons in staat de kleding (misschien wel de duurste die u ooit koopt!) tot in de puntjes te verzorgen. Desgewenst kunt u ook accessoires zoals de hoed, schoenen en eventuele kleding van bruidsmeisjes en bruidsjonkers door ons laten reinigen als herinnering voor later. Ook het kostuum van de bruidegom reinigen wij graag voor u.

Gordijnen en vitrages

Schone gordijnen en vitrages vormen een belangrijk onderdeel van een goed verzorgd interieur. Graag helpen wij u bij het vaak lastige onderhoud ervan en adviseren wij u over de wijze waarop u deze raambekleding langer mooi en fris kunt houden.

Service aan huis

Op verzoek nemen wij de volledige verzorging van uw gordijnen en / of vitrages voor onze rekening. Dus niet alleen het reinigen, maar ook het afhalen van de gordijnen en het weer netjes verzorgd terughangen. Voor dit doel werken wij samen met een erkend gordijnenatelier.

Diverse

Graag reinigen wij naast uw gewone kleding, ook bijvoorbeeld uw skikleding. Maar ook veel ander textiel wordt door ons met veel zorg, en vooral terzake kundig gereinigd. Bijvoorbeeld slaapzakken en tuinstoelkussens, hoezen en bekleding van meubelen, spreien, hoezen van waterbedden et cetera.

Het is verstandig zomer- en winterkleding te laten reinigen voordat deze voor langere tijd de kast ingaat. Daardoor blijven ze langer mooi en geschikt voor gebruik. Het is bovendien hygiënischer. Aanwezige vervuiling gaat na verloop van tijd vaster in de kleding zitten, met het risico dat op den duur vergeling ontstaat. Seizoensgebonden artikelen zoals skikleding, slaapzakken en tuinstoelkussens dienen van tijd tot tijd gereinigd te worden; liefst voor ze worden opgeborgen. Vaak behoeven deze artikelen een speciale behandeling en kunnen ze niet risicoloos in de wasmachine worden gereinigd. Ons bedrijf weet er alles van en wil de reiniging graag voor u verzorgen.

Minder seizoengebonden artikelen zijn bijvoorbeeld de bekleding van stoelen en bankstellen of hoezen om stoelen, bankstellen en waterbedden. Misschien is de “grote schoonmaak” niet zo populair meer, tóch is het raadzaam deze artikelen regelmatig professioneel te laten reinigen. Niet alleen zetten stof, tabaksrook en huismijt zich vast in het materiaal, het wordt ook vuil en geplet door het dagelijkse gebruik. Vooral op lichte bekleding is dat goed merkbaar.

Onderhouds- en bewaarmiddelen

In onze winkel verkopen wij verschillende artikelen voor het zorgvuldig thuis bewaren en onderhouden van uw kleding of ander textiel. Pluisrollers bijvoorbeeld voor het verwijderen van roos en pluis van uw kleding, maar ook middelen die motten op afstand houden van uw kleerkast. Ook verkopen wij uiteraard shampoo voor gebruik in de machine voor tapijtreiniging. Informeer eens naar de mogelijkheden om ook zélf uw textiel en tapijten in prima conditie te houden.