Extra behandelingen

Waterafstotend maken

Regenjassen, windjacks, skikleding en dergelijke kunnen bij reiniging thuis of in de stomerij hun waterafstotende eigenschappen verliezen. Daarom raden wij u aan deze door ons te laten impregneren om ze weer waterafstotend te maken en opnieuw geschikt om in weer en wind te dragen. Geïmpregneerde kleding neemt minder snel vuil op en blijft er daardoor langer als nieuw uitzien. Het impregneermiddel is in het geheel niet zichtbaar of voelbaar in de kleding en evenmin kan met het ruiken. Behandeld textiel behoudt gewoon zijn ademende eigenschappen.

Impregneren maakt uw kleding weerbestendig en maakt dat deze er langer mooi en verzorgd uitziet. Zo kunt u zelfs de meest barre weersomstandigheden aan zonder dat uw overige kleding of uw lichaam koud of nat worden.

Brandwerend maken

Op uw verzoek kunnen gordijnen of ander textiel voor u brandwerend worden gemaakt. Daarvoor wordt het textiel geïmpregneerd, hetgeen alleen mogelijk is in combinatie met reiniging. Het gebruikte impregneermiddel kan namelijk alleen goed doordringen in schoon textiel. Vooral bij horecabedrijven of andere voor het publiek toegankelijke gelegenheden wordt in verband met de veiligheid van de bezoekers steeds vaker voorgeschreven dat gordijnen en dergelijke brandwerend moeten zijn. Deze behandeling besteden wij uit aan een specialistisch bedrijf, dat desgewenst een schriftelijk bewijs verstrekt dat de behandeling voldoet aan de eisen van brandveiligheid.

Kledingreparatie of -aanpassing

Wij verzorgen voor u het totale onderhoud van kleding en ander textiel, dus naast de reiniging ook eventuele reparaties. Alledaagse probleempjes, zoals het aanzetten van een knoop of het vastzetten van een naad lossen we graag even voor u op. Desgewenst voeren wij ook aanpassingen aan uw kleding uit, variërend van het inkorten van mouwen of pantalons tot ingrijpende reparaties of het innemen of vermaken van kleding. Uiteraard zijn wij graag bereid de kosten voor deze aanpassingen vooraf voor u te begroten. Vooral in combinatie met reiniging kunnen uw favoriete kleding of uw gordijnen vaak een tweede leven beginnen na vakkundig door ons te zijn aangepast.

Bruidskleding

Wat doet de bruid, nadat de muziek van het trouwfeest verstomd is, met haar exclusieve, dure bruidsjurk? Ook de mooiste dag laat immers zijn sporen na op het voorheen smetteloze textiel. Zelf wassen is echt geen optie, gezien de doorgaans kwetsbare stof en de manier waarop daarop, vaak eveneens zeer kwetsbare, applicaties zijn aangebracht. Bij onze stomerij is bruidskleding echter in goede handen. Een combinatie van vakkennis en een professionele uitrusting stellen ons in staat de kleding (misschien wel de duurste die u ooit koopt!) tot in de puntjes te verzorgen. Desgewenst kunt u ook accessoires zoals de hoed, schoenen en eventuele kleding van bruidsmeisjes en bruidsjonkers door ons laten reinigen als herinnering voor later. Ook het kostuum van de bruidegom reinigen wij graag voor u.

Bedrijfskleding wassen

Goed verzorgde bedrijfskleding is een visitekaartje voor uw bedrijf. U wilt uw personeel niet rond laten lopen in kleding met vlekken erin. Zeker niet als ze regelmatig contact hebben met klanten, bijvoorbeeld in de horeca. Daarom doet u er goed aan uw bedrijfskleding te laten wassen. Wij kunnen het wassen van bedrijfskleding voor uw bedrijf verzorgen.

Stoppage

Een winkelhaak in uw beste kostuum of een brandgaatje in uw favoriete japon. Het zijn van die alledaagse probleempjes die u zeer aan het hart kunnen gaan, vooral wanneer het vrij nieuwe, kostbare kleding betreft. Gelukkig is het vaak mogelijk de schade doormiddel van stoppage onzichtbaar te herstellen. Ongeacht of er sprake is van effen stof of een ingeweven patroon wordt de schade gerepareerd met draden uit omslagen of andere onzichtbare plaatsen van het kledingstuk. Na voorafgaande prijsopgave besteden wij dit werk uit aan een gespeciali­seerd bedrijf.